Pleťové oleje na vrásky, jejich vlastnosti: olivový, lněný, šípky, ricinový, broskev, kafr, bambu, mandle, meruňky, rakytník, jojoba

Od dávných dob ženy používají v přípravcích na péči o pleť řadu přírodních olejů, které mají skutečně neuvěřitelné zázračné vlastnosti.Kosmetická báze a éterické oleje jsou skutečnými „elixíry mládí a krásy“.

Vliv olejů na pokožku obličeje

Olejproniká kůží a na buněčné úrovni regenerační účinek na epidermis.Vyživováním buněk olej stimuluje produkci nových buněk, což přispívá k obnově pokožky.Rozdíl mezi základními (kosmetickými) a éterickými oleji je rozdíl.

Základní oleje se vyrábějí lisováním a lisováním ovoce, semen a ořechů.Mají mírný zápach.

Tyto látky:

  • působí jako antimikrobiální, antiseptické;
  • pomáhají při výrobě kyseliny hyaluronové, elastinu a kolagenu;
  • normalizuje krevní oběh;
  • normalizují fungování mazových žláz;
  • obsahují nezbytné vitaminy A, B, E, C, D, F.

Olej získaný lisováním za studena má největší výhodu. Takový produkt si lépe zachovává všechny prospěšné vlastnosti.

Éterické oleje se získávají z vonných částí rostlin: listy, květy, kůra ovoce, kůra, dřevo a kořeny.Jsou to kapalné, koncentrované směsi.Používá se v malém množství (1–2 kapky) na kompozici.Kombinace použitých kosmetických a éterických olejů určuje účinek a přínos produktu.

Jak zvolit správný olej pro boj proti vráskám

Do 30 let začíná žena ukazovat první známky stárnutí: časné vrásky, matná pleť.

Olejové kompozice umožňují v rané fázi udržovat rovnováhu vody a tuku, čistit pokožku od škodlivých látek a zlepšovat pleť.

V boji proti vráskám je to důležitévyberte si správný olej s ohledem na vlastnosti pokožky a problémy, které je třeba vyřešit.

Nenechte si ujít nejoblíbenější článek v rubrice:Vhodnost obličeje pro zvedání obrysu obličeje, omlazení, svalového tónu.Hlavní třída Elena Karkukli

Jak aplikovat pleťové oleje

Vráskový olej na obličej se nanáší nezředěný, přidává se do krému, aromatickýsměsi vytvářejí masky.

Doporučují se tyto kroky aplikace oleje:

  • musí být osoba napařena a očištěna od kontaminace;
  • na suchou pokožku, nanášejte kompozici lehkými masážními pohyby;
  • lze přikrýt horkou utěrkou nebo po chvíli opláchnout vodou.

Před použitím se doporučuje kosmetické oleje zahřát na příjemnou teplotu. Aplikujte jednu olejovou formulaci po dobu 2–3 týdnů. Při delší dávce se účinek expozice sníží.

Olivový olej pro zdraví obličeje

Olivový olej má na tvář vrásek úžasný účinek - pýchu Řecka a celého Středomoří.Tento produkt je vhodný pro péči o jakoukoli pokožku.

Obsahuje:

  • mastné kyseliny;
  • vitaminy A, E, D, C a K;
  • antioxidanty.

Pomáhá:

  • vytváří vlastní kolagen, udržuje tón pleti;
  • zadržují vlhkost a chrání před negativními účinky slunečního záření;
  • při léčbě dermatitidy.

Můžete dělat obklady, masky s olivovým olejem,smíchejte s esenciálními extrakty.

Lněný olej

Lícní olej na vrásky, jedinečný svým účinkem na tělo a nasycení nezbytnými prvky, je lněný olej.

Sestává z:

  • omega-3, omega-6, omega-9;
  • velké množství vitamínu E a A;
  • thiamin (B1);
  • rostlinné fytohormony (estrogeny).

Používá se v péči o citlivou pokožku.

Olej se nanáší pomocí masážních linek za použití určitých technik, takže lze dosáhnout hmatatelného účinku vyhlazení vrásek a vyhlazení pleti.

Je kombinován s olejem:

  • oliva;
  • meruňka;
  • kolečko;
  • Macadamia a Argan.

Jsou vhodné tyto aromatické složky:

  • éterické oleje z citronu, santalového dřeva, čajovníku a neurolea.

Lněný olej se rychle oxiduje,musí být uchováván v chladničce nejdéle 1 měsíc.

Šípka

Šípkový olej se získává z ovoce a semen divoké růže - šípky.Je nasycen esenciálními látkami a vitamíny.

Obsahuje:

  • vysoký obsah vitamínů C, A a E;
  • kyselý komplex;
  • stopové prvky - železo, fosfor, zinek, hořčík a vápník.
  • Přírodní antioxidant.Hluboko vyživuje, osvěžuje a tonizuje pokožku.Jemně pečující o víčka.Udržuje vlhkost, je schopen se vypořádat s malými vráskami.Má regenerativníschopnosti, zabraňuje jizvení z akné.Jeho vlastnosti se dobře projevují v kombinaci s aromatickými sloučeninami.

    Nepoužívejte u osob s kožní náchylností k nadměrnému tuku a vyrážkám.

    Jojobový olej a olivový olej jsou v pořádku. Používá se pro obklady a masáže obličeje.

    Ricinový olej

    Tvářový olej na vrásky extrahované ze semen jedovaté rostliny - ricinového oleje, který je všem známý od dětství - ricinový olej.Vynikající antibakteriální schopnost v kombinaci s tonickým a anti-aging efektem. Olej bělí, odstraňuje věkové skvrny, vyhlazuje mělké vrásky v přední a v blízkosti oka.

    Vhodné pro pokožku náchylnou k nadměrné suchosti.

    Prostředek obsahuje:

    • vitaminy A a E;
    • 85% kyseliny ricinoleové, odpovědné za elasticitu kůže;
    • antioxidanty.

    Propagační akce:

    • redukce tmavých kruhů pod očima;
    • ochrana pokožky před ultrafialovým zářením a jinými negativními faktory;
    • ​​
    • zadržování vlhkosti, udržuje pevnost a pružnost pokožky.

    Látka má viskózní konzistenci doporučenou v kombinaci se světlejším, olivovým nebo mandlovým olejem.V kombinaci s nezbytnými kompozicemi - ylang-ylang, mrkev, santalové dřevo, růže.

    Nenechte si ujít nejoblíbenější článek v rubrice:Masáž obličeje podle japonského lékaře Asahi Zogana.

    Broskev

    Vyráběnobroskvový olej z broskvového jádra.

    Obsahuje:

    • kyseliny, z nichž hlavní je olejová;
    • vitaminy A, P, E, C, B;
    • minerály.

    Podle své textury je broskvový olej jemný a volně absorbuje povrchem kůže.Často používán nezředěný.

    Účinně pro stárnutí a stárnutí pleti.Tento produkt vyživuje, omlazuje, vylepšuje povrch pokožky.

    Používá se v péči o rty a nasolabiální záhyby.Odstraňuje malé vrásky na obličeji. Přispívá k šetrnému čištění nečistot při odstraňování make-upu. Je kombinován se sezamovým, olivovým, pšeničným klíčkem a jojobovým olejem.Z éterických olejů - působí v kombinaci s estery rodiny citrusů.

    Kafr

    Olej z japonského vavřínu nebo gáforu má zázračný účinek v boji proti vráskám.

    V tomto případě existuje jasné rozlišení mezi základními a éterickými oleji.Základní olej je zředěný 10% ether v rostlinném oleji.

    Etherový koncentrát je výtažek z kořenů a kůry japonského vavřínu.Má charakteristický, rozpoznatelný zápach.Složení gáforového oleje je velmi složité.

    Obsahuje:

    • gáfor;
    • eukalyptol je přírodní septik, který vyhlazuje jemné vrásky;
    • bisabolol - látka podobná působení panthenolu, udržuje vlhkost.
    • fellandren - přispívá k produkci kolagenu a elastinu;
    • pinen -pryskyřičná látka, uvolňuje porézní povrch kůže.

    Tento produkt je zvláště vhodný pro zánětlivé, mastné, pokožky náchylné k časným vráskám.

    Nepoužívejte nezředěný. Ether gáforu stromu se používá v domácích krémech, krémech a maskách přidáním 2-3 kapek produktu do základny.Základní kafrový olej (10%) se používá pro masáže a tělové zábaly.

    Kafr se dobře hodí s olejem z pšeničných klíčků a esterem černého kmínu.Pro zralou pleť jsou užitečné směsi gáforu kafe, oleje z rakytníku a jojoby.

    Bambucké máslo

    Nejcennější olej, který se extrahuje z ovocné vlákniny stromu Shea.Používá se v kosmetických prostředcích.

    Bambucké máslo je jedním z nejúčinnějších pleťových olejů na vrásky.

    Obsahuje:

    • vitaminy A a E;
    • Triglyceridy (hlavní zdroje energie) tvoří 80% složení.

    Olej je univerzální, vhodný pro různé pleti. Hydratuje, vyhlazuje a omlazuje obličej. Penetrace do hlubších vrstev epidermis stimuluje produkci kolagenu.Vhodné pro citlivou oblast kolem očí.Pomáhá při léčbě různých ran.

    Je to dobrý základ pro kosmetiku.Je kombinován s esenciálními koncentráty: levandule, heřmánek, rozmarýn.Účinně kombinován s makadamovým olejem, avokádem, mandlovým a jojobovým olejem.

    Mandle

    Mandlový olej se vyrábí z ořechů, sladkých i hořkých mandlí, lisováním za studena. Vhodné pro různé typy pleti. Má omlazující účinek a je přírodním antioxidantem.

    Ve složení:

    • všechny základní vitaminy;
    • kyselina olejová (50%);
    • minerály a soli.

    Tento produkt nejen zvlhčuje, vyživuje a vyhlazuje pokožku, pomáhá čistit póry od nečistot, reguluje činnost mazových žláz a odstraňuje různé dermatitidy. Vhodné pro péči o citlivou oblast očí, aby se zabránilo časnému výskytu vrásek.

    V kombinaci s olejem ze santalového dřeva, který se používá pro stárnutí pod očima.Při odstraňování make-upu použijte jako čisticí prostředek.Používá se v čisté formě, přidává se do denního a nočního krému.Mandlový olej je velmi lehký, což zabraňuje tvorbě ucpávkového filmu na kůži při aplikaci.

    Meruňka

    Meruňkový jaderný olej je oblíbenou léčbou proti vráskám.

    Ve svém složení:

    • vitaminy A, C, B, F;
    • mastné kyseliny;
    • Minerální látky, zvláště bohaté na železo a měď.

    Světlo ve struktuře,osvěžuje a tonizuje obličej, odstraňuje mělké vrásky, zjemňuje a regeneruje pokožku .Používá se v péči o jakoukoli pokožku.Také za problémové oblasti víček a rtů.Doporučené denní použití, včetně při odstraňování make-upu.

    Používá se v čisté formě jako součást krémů a masek.Kombinuje se s broskvovými, mandlovými, avokádovými a jojobovými oleji.

    Z éterických olejů jsou užitečnénásledující aromatické kompozice:

  • citrusové plody - olej z pomeranče, bergamotu, citronu;
  • exotické - santalové dřevo, ylang-ylang, pačuli;
  • jehličnany - jalovec a borovice.
  • Rakytník

    Tento slunný bobule je skutečně skladiště užitečných nemovitostí.Extrakt oleje z buničiny a semen rakytníku.Olej z rakytníku řešetláku je schopen zvládnout i hluboké vrásky.Nezbytné ve výživě a nasycení pokožky se všemi potřebnými prvky. Má regenerační a protizánětlivé vlastnosti. Péče o kůži kolem očí.

    Obsahuje:

    • velké množství karotenu, které bobulovině dává tak jasnou barvu;
    • kyselinami jsou omega-6 a omega-9;
    • vysoký obsah vitamínu C (více než v citronu), vitaminu E a K.

    Nedoporučuje se používat přípravek v čisté formě k odstranění vrásek.

    Časté používání může snížit vlastnosti ochranné vrstvy, což povede k náchylnosti pokožky k vnějším negativním faktorům.Rakytníkový olej se používá v maskách a krémech, ředěných jinými základními oleji.

    Například:

    • oliva;
    • lněné semínko;
    • mandle;
    • hroznový olej.

    Jojoba

    Jeden z nejdražších olejů.Má vynikající složení než většina rostlinných olejů.Je extrahován z ořechů rostliny Simmondsia, stálezeleného keře.

    Je schopen vyživovat hlubší vrstvy kůže a přenášet potřebné živiny.

    Zahrnuje:

    • Vitamin E;
    • aminokyseliny, které mají podobnou strukturu jako kolagen;
    • kyselina eikosenová - odpovědná za opravu buněk;
    • peptidy.

    Tento olej je vhodný pro péči o různé typy pleti. Suchá, zvlhčuje, zmírňuje podráždění a loupání.Pro mastnou pleť to bude vynikající protizánětlivé a vyrovnávací činidlo.Věk související s věkem pomůže obnovit a obnovit tón, zbavit se drobných vrásek na tváři.Podporuje vyvážené uvolňování mazu.

    K odstranění vrásek kolem očí pomůže maska ​​následujících olejů: jojobový, olivový, arganový a avokádový.Jojobový olej je silný antioxidant, který má omlazující účinek.Při čištění a odstraňování líčení je možné každodenní použití.Nepodléhá silnému oxidačnímu procesu, který umožňuje prodloužit jeho trvanlivost.

    Macadamia

    Macadamský olej pocházel ze vzdálené Austrálie.Vyrábí se ze sukulentních a chutných ořechových semen - lahodných.Od ostatních základních olejů se liší svou schopností rychle se vstřebávat, aniž by na obličeji zanechal mastný film.Jemná a snadná distribuce umožňuje dýchat pokožku a plnit je potřebným kyslíkem.

    Působí přímo na kožní buňku, zabraňuje jejímu stárnutí a rozvoji vrásek.

    Ve svém složení obsahuje:

    • obsahuje největší množství kyseliny palmitové;
    • vitamin PP a celá skupina B;
    • všechny typy mastných kyselin.

    Long si zachovává své užitečné vlastnosti. Vhodné pro všechny typy pleti. Výhody suché, problematické pleti.Každodenní použití se doporučuje ke zvýšení účinku oblasti kolem očí.Používá se v kombinaci se základními oleji v kosmetických směsích, krémech a maskách.

    Hroznová semena

    Hroznový olej se získává z hroznových semen a používá se v péči o pleť od starověku.

    Olej obsahuje:

    • mastné kyseliny, obsahuje až 70% omega-6;
    • vitaminy A, E, C, PP;
    • stopové prvky, těkavé, taniny, bohaté na fenoly a steroidy;
    • antioxidanty.

    Antioxidační vlastnosti ve složení přispívají k produkci kolagenu, který vám umožňuje obnovit pružnost pokožky.Používá se v čisté formě.V kombinaci s jojobovým olejem a éterickými oleji z levandule, rozmarýnu a santalového dřeva je vynikajícím regeneračním a čistícím prostředkem pro stárnoucí pleť.

    Má regenerační a protizánětlivé vlastnosti a pomáhá odstraňovat stratum corneum epidermis.

    Chrání před ultrafialovým zářením.
    Používá se jako hlavní komponenta pro masky, peelingy a krémy pro péči o pleť různých typů.

    Pšeničné sazenice

    Sazenice olejů obsahují silný bioaktivní zdroj, který dává rostlině sílu během jejího růstu.Právě tato energetická směs se stává nezbytnou pro udržení mládíkůži.Proces extrakce tohoto produktu je poměrně časově náročný a jeho cena není levná.

    Olej obsahuje:

    • vitaminy A, E, PP, F a skupinu vitamínů B;
    • stopové prvky - železo, selen a zinek;
    • antioxidanty;
    • mastné kyseliny.

    Podle struktury je olej z pšeničných klíčků těžký a měl by být používán v malém množství spolu s dalšími kosmetickými přípravky.

    Používá se v kombinaci s oleji:

    • meruňka;
    • broskev;
    • oliva;
    • semeno hroznů.

    Aromatické směsi olejů a oleje z pšeničných klíčků poskytují vynikající výsledky při udržování mladistvé pokožky.Pokud produkt smícháte s estery máty, pomeranče, santalového dřeva a aplikujete na obličej ve formě obkladů, vrásky se stanou méně znatelnými.

    Pšeničný olej má blahodárný účinek na stárnoucí pleť, tóny, čistí ji, odstraňuje toxiny a zpřísňuje ovál tváře, takže pokožka je pružnější. Výrobek je vhodný pro normální až suchou citlivou pokožku. Chrání před ultrafialovým zářením.

    Geranium

    Olej, domácí květ růžového nebo citronového pelargónie, je skvělý způsob, jak bojovat proti vráskám.Tato látka je extrahována z okvětních lístků, stonků a listů kvetoucích pelargónií.Je to nezbytný koncentrát.Je dobře naředěn ve všech základních olejích a kombinuje se s jinými éterickými oleji.

    Složení pelargónového oleje obsahuje asi 100 léčivých složek,nejdůležitější pro pokožku jsou:

    • vitamín E;
    • terpenové alkoholy s antiseptickými vlastnostmi.

    Základní složení pelargónia je vhodné pro jakýkoli typ pleti. Vyživuje suchou pokožku.Normalizuje práci mazových žláz u mastné pleti.

    Geranový olej působí komplexně.Zjemňuje, zmírňuje otoky, odstraňuje zánět, osvěžuje obličej, vyhlazuje časné vrásky.

    Jako každý etherový koncentrát se používá v malém množství.

    Má dobrý účinek na stárnoucí pleť jako součást krémů, krémů a kosmetického ledu.Omlazující účinek je v kombinaci s bambuckým máslem, jojobovým, avokádovým a makadamovým olejem, s přídavkem růžového oleje.

    Esenciální oleje

    Esenciální oleje doplňují kosmetiku a zvyšují jejich účinek na problémové oblasti obličeje.Organické sloučeniny přítomné v esterech pronikají hluboko do vrstev pokožky, vyživují potřebné složky, zlepšují kvalitu a barvu pokožky a bojují se známkami stárnutí.Používají se jako součást krémů, pleťových vod, aromatických kompozic.

    Nejoblíbenější éterické koncentráty používané proti vráskám:

    • citrusové plody - pomeranč, bergamot, citron;
    • bylinné - máta, rozmarýn, šalvěj;
    • jehličnany - borovice, cedr, jalovec;
    • květinky - pelargónie, heřmánek, levandule;
    • pikantní - zázvor, skořice;
    • Exotické - pačuli, ylan-ylang, santalové dřevo.

    Nejoblíbenější éterické oleje:

    1. Tea Tree Oil- extrakt z listů keřůmyrta rodina pocházející z Austrálie.Obsahuje asi 40 biologicky aktivních látek.Obzvláště důležitá kvalita je jeho schopnost ničit mikroorganismy (houby, bakterie, viry).Doporučeno pro mastnou pleť.Účinně čistí, tónuje pokožku.Užitečné vlastnosti po zahřátí zmizí.V kombinaci s olejem z růžového dřeva, bergamotu, skořice, santalového dřeva, rozmarýnu, pelargónie a levandule.Časté používání se nedoporučuje.
    2. Rozmarýnový olej- je vyráběn z kvetoucí části léčivé rozmarýnové keře - „srdeční trávy“.Obsahuje kafr, estery.Určeno pro použití v mastné péči o pleť.Má baktericidní vlastnosti.Vůně je ostrá, používá se ve směsi s: levandulovým olejem, pačuli, cyprou, pomerančem a pelargónií.Tyto prostředky ve směsi mají tonický a anti-aging efekt.
    3. Mátový olejje ether, který se extrahuje z květů máty peprné a jejích listů.Obsahuje mentol, obsahuje molekuly ovlivňující nervový systém.Podporuje tón pleti a pružnost, vyrovnává tón, vyhlazuje vrásky.Obzvláště vhodný pro mastnou, zralou pleť.Vůně je silná, mísí se s lehkými aroma.
    4. Jalovcový olej- extrahovaný z bobulí, jehel a dřeva z jehličnatých keřů poddimenzovaných.Obsahuje: kyselinu askorbovou, organické kyseliny, stopové prvky.Má silné fytoncidové schopnosti.Všelék pro mnoho lidínemoci, včetně kůže.Podporuje regeneraci buněk, eliminuje ochabování, špatnou pleť, je antiseptický.Tónuje a vyhlazuje pokožku.Vhodný na pokožku jakéhokoli typu.Kombinuje se s pomerančem, bergamotem, grapefruitem, etherem santalového dřeva.
    5. Olej ze santalového dřeva- je účinná biologická látka.Získané destilací hoblin santalového dřeva.Strom musí být nejméně 30 let starý.Složení: 90% substance santalol.Má výraznou vůni.Může mít antiseptické, baktericidní a protizánětlivé účinky.Vhodný pro péči o pokožku v oblasti očí.Vyživuje suchou a citlivou pokožku, vyrovnává se s jemnými vráskami.Bělí, zvlhčuje pokožku.Regeneruje buňky.

    Spektrum různých olejů a jejich kombinace pro účinné působení na stárnoucí pokožku je široké.Měli byste dodržovat bezpečnostní pravidla pro používání látek - ne více než 2-3 kapky na složení.Rovněž nezneužívejte množství smíšených esterů.Ve směsi by nemělo být více než 5.

    Maska s aloe šťávou

    Účinek proti stárnutí má aloe šťávu v oblasti obličeje a očí.Zároveň tato rostlina pomůže vyrovnat se s většinou kožních problémů souvisejících s věkem.Pokožka je vyhlazená, napnutá, získá hladkou a zářivou barvu.Aloe šťávu lze okamžitě použít rozříznutím listů rostliny na polovinu a rozprostřením obličeje šťávou z buničiny.Můžete si vytvořit masku.

    K tomu musíte nejprve připravit listy.Opláchněte, opláchněte vodou,sušit a chladit 7 až 12 dní.Tím se aktivují všechny prospěšné vlastnosti rostliny.Základem může být kosmetický olej, zakysaná smetana, krém, med.Hlavní biologicky aktivní surovinou bude šťáva z aloe.

    Vylisovaná šťáva z aloe - 1 lžíce, 1 lžička.olivový olej a 1 polévková lžícemíchejte med.Naneste na očištěnou tvář tenkou vrstvou. Doba expozice je 20 minut. Zbytky se odstraní vodou.

    Oční maska ​​

    Jako základ pro masku lze použít broskvový, olivový nebo mandlový olej.1 polévková lžícezákladní olej, 1 brambor, 1 kapka máty máty peprné.Nastrouhejte brambory a kombinujte s dalšími ingrediencemi.Smíchejte vše.Směs je pečlivě distribuována do oblasti očí. Doba expozice je 15 minut. Umýt se.

    Komprese pro péči o oční víčka

    Teplá komprese pro oční víčka pomůže očima relaxovat, zjemnit pokožku, zvýšit průtok krve, odstranit otoky a kruhy pod očima.Chladný obklad s přídavkem éterických olejů pomůže obnovit tón pleti a pružnost.Kontrastní komprese zabraňuje letargii a ochablé pokožce.

    Teplý obklad se vyrábí na základě směsi olejů.Na pokožku očních víček se aplikuje vatový tampon namočený v roztoku 1 lžička.teplý broskvový olej a olivy, s přídavkem několika kapek etheru citrusové rodiny.Doba expozice je až 30 minut.Díky olejovému obkladu bude pokožka jemnější a kvalitnější.

    Ochladí se - 10 kapek koncentrátu máty se rozpustí v 50 ml vody při 18 stupních.Mokrý ručník s datyroztok naneste na oční oblast.Doba expozice není delší než 10 minut.

    Maska s éterickými oleji pro vrásky kolem očí

    Následující masku lze vyrobit z éterických olejů.Složení olejů: 20 ml šípkového oleje, 10 ml jojoby, 3 kapky levandule, jasmínu a rozmarýnu.Směs je distribuována na víčka a pod očima.Po čtvrt hodině opatrně vyjměte ručníkem.

    Maska proti stárnutí

    Výživná a proti stárnoucí maska ​​pro všechny typy pleti: míchejte do rovnoměrnosti: 2 lžíce.tvaroh, 2 lžičkylněný olej.Zakryjte si obličej rovnoměrně.Počkejte 15 minut.Omyjte vodou.

    Tónovací maska ​​

    Maska působí rychle, tóny, odstraňuje stopy únavy. 1 lžičkamed, 1 lžičkasmetana nebo zakysaná smetana, 10 ml mandlového oleje, 2 kapky máty peprné, jalovce a pomerančového oleje.Pro větší viskozitu mírně zahřejte med a olej, smíchejte se smetanou a přidejte zbývající ingredience.Naneste směs v tenké vrstvě po dobu půl hodiny.Omyjte vodou.

    Omlazující maska ​​s esenciálními složkami

    Omlazující maska ​​s jíly a éterickými oleji poskytuje dobrý účinek: smíchejte 1 polévkovou lžíci.jíl (zelená nebo modrá), 2 lžíce.grapefruitová šťáva, 1 vejce bílá, 3 kapky sladkého pomerančového etheru, 1 kapka rozmarýnu a levandule.Rozložte směs rovnoměrně na obličej.Doba expozice je 15 minutOpláchněte vodou.

    Krém proti stárnutí se změkčujícím účinkem

    Základem krému může být glycerin, vazelína, včelí vosk, krém a dětská smetana.Složení proti stárnutíkrém: včelí vosk, předem roztavený ve vodní lázni -10 g, teplý glycerin - 10 g, vařená voda - 20 ml, olivový olej 25 ml.

    Kompozice se vaří 1 hodinu.Po ochlazení přidejte ester esteru růže do hladka.Uchovávejte ve sterilizované nádobě.

    Složení pro odstranění hlubokých vrásek na obličeji

    Když se objeví hluboké a nápadné vrásky,se doporučuje, aby následující složení : promíchalo se ve stejném poměru jojobový olej, avokádo,pšeničné sazenice, přidejte pár kapek levandule, santalové dřevo a 4 kapky růže.

    Aplikujte směs ve směru masážních linií na oblasti s nejhlubšími vrásky.Po 30 minutách se přebytek opláchne tkání.

    Složení pro odstranění jemných linek vrásek

    K odstranění jemných linek vrásek můžete použít následující aromatické složení: 5 ml makadamového oleje, 5 kapek vitamínu E v tobolce, smíchané s 3 kapkami pomeranče, 2 kapkami rozmarýnu, levandule, citronu a 1 kapkou neroli oleje.Tuto směs uložte do lahvičky z tmavého skla.Naneste tenkou vrstvu každý večer na oblast jemných vrásek.

    Složení pro vyhlazení vrásek

    K vyhlazení vrásek můžete použít: olivový olej, hroznový a meruňkový olej, zahřátý ve vodní lázni, přidat 2 kapky oleje: pelargónie, rozmarýn, pačuli a santalové dřevo.Naneste v tenké vrstvě.

    Jak správně skladovat oleje

    Použití olejů jako aktivních kosmetických přísad nestojí za to.Zapomeňte na pravidla skladování produktu a postupujte podle pokynů na štítku.

    Nezapomeňte:

    • vysoce kvalitní a přírodní oleje nemohou být levné;
    • musí být prodávány ve specializovaných místech a lékárnách;
    • musí mít stanovenou skladovatelnost, u některých olejů nepřesahuje 1 měsíc (lněný olej);
    • jsou skladovány v tmavých, skleněných, pevně korkových lahvích, ve svislé poloze;
    • skladovací teplota -5 С až +25 С 0, s výjimkou citrusových a jehličnatých esterů;
    • teplota by neměla být ostře chladná nebo ostře teplá;
    • Esenciální oleje mají delší trvanlivost než základní oleje.

    Vráskový olej může působit zázraky v ženském boji za udržení zdraví a krásy pokožky obličeje.Člověk není schopen zastavit proces stárnutí, ale v jeho rukou je přírodní poklad se vzácnými dary, které mohou prodloužit mladistvost pokožky.

    Autor:O. Koroleva

    Návrh článku:Oksana Grivina

    Video o obličejových olejích na vrásky

    Pravidla a tipy pro použití oleje na obličej: