Bez sacharidů strava: jídelní lístek a tabulka produktů pro diabetiky, sportovce, hubnutí.Na týden, každý den

Dieta s nízkým obsahem uhlohydrátů je známa již dlouhou dobu a používá se nejen v dietetice, ale také pro lékařské účely.Jídelní lístek bez sacharidů je rozmanitý: tabulka povolených produktů (zelenina, ovoce, cereálie atd.) Obsahuje velké množství jídel a pokrmů.

Co je Bezugevodnaya dieta (ketogenní dieta)

sacharidů bez stravy - systém výkonu , jehož cílem je omezit příjem sacharidů a jíst především bílkovin potraviny s malým množstvím tuku, většinourostlinného původu.

Výhody diety bez obsahu uhlohydrátů

Strava bez obsahu uhlohydrátůve srovnání s podobnými dietními omezenímipro hubnutíse vyznačuje těmito výhodami:

  • významná míra hubnutí;
  • zmírnění pocitů hladu;
  • normalizace krevního cukru;
  • příznivé účinky na funkci mozku;
  • nízký účinek na srdce a cévy;
  • snížení rizika vzniku rakovinných nádorů.

Výhody metody spočívají ve snížení nebo téměř úplném odstranění glukózy z každodenní stravy.Glukóza nebo jiné molekuly, které se mohou proměnit v glukózu, se nacházejí ve všech sacharidových potravinách, ať už jde o zrna, luštěniny, škrobovou zeleninu, ovoce, sladidla, oříšky, semena a zeleninu.

Fáze stravy

Vzhledem k výskytu ketózy v těle se tento způsob výživy také nazývá keto strava .K úplnému zahájení procesu a zahájení aktivního spalování tuků musí projít 4 fáze:

Stupeň Vlastnosti
1. Sacharidy vstupují do těla pouze ráno v množství 20 g a ve zbývající době absorbují glukózu z vlastních zásob, aby poskytly energii.
2nd Tělo již není doplněno glukózou a začíná konzumovat glykogen obsažený ve svalech jater.Po 2-3 dnech se proces spalování tuků zrychlí, protože bude stále více pociťován nedostatek uhlohydrátů,tělo se stane aktivnějším ve spotřebě alternativních energetických rezerv.
3. Fáze začíná za 3–4 dny, kdy jsou uhlohydráty téměř vyčerpané.Energie je vytvářena nejprve spalováním tuku a poté proteinem.V prvním týdnu by menu mělo obsahovat velké množství bílkovinného jídla (až 3-4 g na 1 kg tělesné hmotnosti).
4. Začíná za týden.Cílem je konsolidovat výsledky.Tělo je již zvyklé na nedostatek sacharidů a poskytuje si energii díky zvýšenému spalování tuků.Proces ketózy začíná zcela teprve počátkem 4. stádia.

Co je tam a jak vytvořit menu?

Denní kalorická hodnota jídel v systému hubnutí bez obsahu uhlohydrátů by měla být 1200 kcal pro ženy a ne více než 2100 kcal pro muže.Ve stravě musíte zavést maso, ryby, mořské plody, mléko, mléčné výrobky, sýry, ořechy, cereálie.K vyvážení uhlohydrátů je třeba v malém množství přidat zeleninu, fazole, citrusové plody, ovoce, čaj bez cukru.Nabídky za týden lze sestavit na základě tabulky povolených produktů.

Tabulka s uhlohydráty a kaloriemi

​​)30,5 ] ] ] 0,0 0,0 ]1,9 1,5 [Návrh 95]

Jaká jídla by měla být z potravy vyloučena

Mezi potravinami s vysokým obsahem uhlohydrátů se uvádí soda, koláče a sladkosti.Musí být vyloučeni.

Potraviny, které jsou zakázány a omezeny na dietní menu bez uhlohydrátů, jsou uvedeny v následující tabulce:

Produkt SacharidyZhirov Protein Kalorie
Sušená Vobla 0,05,5 46,4 235,1
Lososový kaviár 0,013,8 31,6 250,6
Sturgeon roe 0,09,7 28,9 202,9
Filet z tureckých prsou 0,0) 0,8 24,4 104,8
Filétuňák 0,0 4,3 24,4 136,3
nizozemštinasýr 0,0 30,5 23,7 369,3
SýrMaasdam 0,0 30,5 23,7 369,3
Konzervylosos 0,0 6,6 23,5 153,4
MakrelaAtlantik 0,0 6,4 23,4 151,2
SýrMramor 0,0 29,0 23,0 353,0
SýrUzená klobása 0,0 19,0 23,0 263,0
) Ruský sýr 0,0 29,0 23,0 353,0
) Konzervovaný tuňák 0,0 0,7 22,5 96,3
) Lososová růžová 0,0 9,0 22,1 169,4
) Zpracovaný ruský sýr 0,0 27,0 22,0 331,0
Čerstvý růžový losos 0,0 7,0 21,0 147,0
konzervovaný růžový losos 0,0 5,8 20,9 135,8
Hovězí buničina 0,0 2,6 20,3 104,6
Hovězí svíčková 0,0 2,8 20,2 106,0
Čerstvý losos 0,0 11,0 20,2 179,8
Solený losos 0,0 11,0 20,2 179,8
Solený losos 0,0 11,0 20,2 179,8
Sýr Roquefort 0,0 28,0 20,0 332,0
Telecí maso 1. kategorie 0,0 2,0 19,7 96,8
Celé Turecko(jatečně upravená těla první kategorie) 0,0 22,0 19,5 276,0
Vepřová panenka 0,0 7,1 19,4 141,5
říční okoun 0,0 0,9 18,5 82,1
filé z candáta okurky s kůží 0,0 1,1 18,4 83,5
Sudak celý 0,0 1,1 18,4 83,5
Filet z tresky 0,0 1,1 18,4 83,5
Pike 0,0 1,1 18,4 83,5
Platesa 0,0 1,3 18,2 84,5
Hovězí játra 0,0 3,7 17,9 104,9
Crucian River 0,0 1,8 17,7 87,0
Zemědělský sledě 0,0 19,5 17,7 246,3
Solný baltský šproty 0,0 7,6 17,1 136,8
Čerstvý neporušený pražma 0,0 4,1 17,1105,3
Jehněčí buničina 0,0 14,4 17,0197.6
Jehněčí zadní noha na kosti 0,0 14,417.0 197.6
Sleď obecný 0,0 8,517,0 144,5
Mušle s /m 0,0 1,1 16,7 76,7
Jeseter vykuchaný hlavou 0,0 10,9 16,4 163,7
Jeseterový filet s kůží bez chrupavky 0, 0 10,9 16,4 163,7
Kuřecí vejce (žloutek) 0,016,1 338,9
Hovězí srdce0,0 3,5 16,0 95,5
Kamčatka0,0 3,6 16,0 96,4
Pollock 0,0 0,9 15,9 71,7
Kachna (jatečně upravená těla)1 kategorie) 0,0 38,0 15,8 405,2
) Plicní jehněčí 0,0 2,3 15,6 83,1
) Hovězí světlo 0,0 4,7 15,2 103,1
) Hovězí ledvina 0,0 2,8 15,2 86,0
) Husa celá (zpracovaná jatečně upravená těla 1. kategorie) 0,0 39,0 15,2 411,8
Kapelín je čerstvý0,0 7,1 13,1 116,3
Uzený uhličitan(surové uzené) 0,0 47,4 10,5 468,6
Kuřecí (proteinová) vejce 0,0 0,0 9,0 36,0
Mořská kapusta 0,0 0,2 0,9 5,4
Kuřecí vývar 0,0 0,0 0,0 0,0
Masový vývar 0,0 0,0 0,0 0,0
Kuřecí maso - kost 0,0 0,0 0,0 0,0
Rybí bujón 0,0 0,0 0,0 0,0
Arašídové máslonerafinovaný 0,0 92,0 0,0 828,0
Nerafinovaný olej z vlašských ořechů 0,0 92,0 0,0 828,0
Nerafinovaný sezamový olej 0,0 92,0 0,0 828,0
Extra panenský olivový olej 0,0 92,0 0,0 828,0
Rafinovaný olivový olej 0,0 99,9 0,0 899,1
Olivový olej s lanýžovou příchutí 0,0) 92,0828,0
Nerafinovaný slunečnicový olej 0,0 92,0828,0 Rafinovaný slunečnicový olej 0,0 99,9 0,0 899,1
Kuřecí buničina bez kosti 0,1 11,0 21,3 184,6
Kuřecí stehýnka 0,1 11,0 21,3 184,6
Kuřecí křídla 0,1 11,021,3 184,6
Mleté kuřecí stehýnka 0,1 11,0 21.3 184,6
Houby Houby z čerstvého oleje 0,5 0,7 2.4 17,9
Houby Čerstvé medové houby 0,5 1,2 2,2 21,6
Čerstvé gruzínské houby 0,5 0,8 1,8 16,4
Křepelčí vejce 0,6 13,1 11,9 167,9
Kuřecí vejce 0,7 11,5 12,7 157,1
Sýr feta 1,5 20,2 15,6 250,2
Nízkotučný tvarohový sýr 1,8 0,6 18,0 84,6
Brokolice zelí 1,8 0,9 4,4 32,9
Zelený salát 2,3 0,2 1,5 17,0
Okurky 2,6 0,1 0,8) 14,5
Tvarohový sýr 2,8 18,0 14,0) 229,2
Citron 3,0 0,1 0,9 16,5
Chřest 3,2 0,121,3
ořechové jádro 3,3 68,5 14,7 688,5
Shallot 3,3 0,221,0
Slunečnice (semena) 3.4 52,9 20,7 572,5
Dýňová semínka 3.4 52,9 20,7 572,5
Jogurt 1,5% tuk3,5 1,5 5,0 47,5
Kefir nonfat3,8 0,1 3,0 27,7
Ředkvičky 3, 8 0,1 1,2 20,9
Rajčeora 3,8 0,2 1,1 21,4
ořechCedrové jádro 4,0 68,6 14,0 689,4
Fermentované pečené mléko 6% tuku 4,1 6,0 3,0 82,4
Zelený kopr 4,1 0,5 2,5 30,9
Kysané zelí4,5 0,1 1,7 25,6
Květák 4,5 0,3 2,5 30,7
Pivo není tak bohaté na uhlohydráty, že je zcela vyhozeno.Neměli by však být zneužíváni, protože i 1 plechovka lehkého piva obsahuje 6 g uhlohydrátů.
Obiloviny ]

S dietou neobsahující uhlohydráty, jakákoli varianta pekařských výrobků, ať už housky, bagely,sušenky, koláče.Všechny tyto produkty oplývají sacharidy.To se týká celozrnného chleba a výrobků z rafinované mouky.Většina obilovin je také bohatá na uhlohydráty, jsou zakázána jídla pro stravu bez uhlohydrátů.Patří sem rýže a oves.
Sladké ovoceVětšina ovoce by neměla být konzumována dietou bez obsahu uhlohydrátů.Optimální denní podávání je šálek.Například pouze jedno ovoce z jabloní obsahuje 21 g uhlohydrátů.A čím sladší jsou plody, tím více sacharidů.
Škrobová zeleninaZelenina je zdrojem vlákniny.Jeho vlastnosti jsou takové, že jako štětec čistí všechny toxiny, zbytky jídla ze střev, takže nadváha se ztrácí a cukr se normalizuje.

Zelenina však neobsahuje pouze vlákninu, ale také škrob, který je nepřijatelný pro stravu bez obsahu uhlohydrátů a měl by být z nabídky vyloučen.

MakarónyV jedné porci připravených těstovin 44 g uhlohydrátů, včetně vlákniny - 4 g.
Pivo
Oslazený jogurtDomácí jogurt obsahuje málo uhlohydrátů, ale to platí pouze tehdy, pokud k němu není přidán cukr.Pokud mluvíte o zakoupeném sladeném jogurtu, pak takový produkt obsahuje tolik uhlohydrátů jako sladký dezert.Například vovocný jogurt obsahuje asi 49 g uhlohydrátů, dokonce i ve zmrzlině je stejné množství uhlohydrátů menší.
FazoleJsou bohaté na vlákninu i na uhlohydráty.
Jakákoli forma medu nebo cukruSpousta cukru se nachází v sušenkách, cukrovinkách a koláčích.Kromě toho, že mají hodně cukru, nemají prakticky žádný přínos pro tělo.
ObčerstveníSacharidy obsažené v štěpkách a sušenkách se mohou rychle nadvážit.1 baleníčipy = 19 g uhlohydrátů.Čipy a další podobné produkty se navíc obvykle konzumují ve velkém množství.
Nealkoholické nápojeNealkoholické nápoje se vyrábějí s cukrem a v nich je málo živin.

Je důležité zvolit potraviny, které jsou výživné, bílkovinné, ale s nízkým obsahem uhlohydrátů.

Tabulka povolených produktů

Seznam doporučených skupin produktů Jídlo
Maso Jakýkoli typ: hovězí, vepřové, jehněčí, zvěřina, drůbež.Můžete jíst masný tuk, kuřecí kůži.
Vejce Vařené, smažené, míchané, omelety - v jakékoli formě.
Ryby a mořské plody Jezte všechny druhy mastných ryb, jak řek, tak mořských.Během vaření se však musíte vyvarovat vdechování produktů.
Přírodní tuk Připravte pokrmy z denního menupřidání másla a smetany pomůže ochutnat.Doporučuje se také použití kokosového oleje a oliv.
Nadzemní zelenina Všechny druhy zelí, šípky, šípky, špenát, chřest, cuketa, lilek, olivy, špenát, okurky, rajčata.
Mléčné výrobky Patří sem skutečné máslo, smetana (40% tuku), jogurty a zakysaná smetana, sýr.Upozornění by mělo obsahovat snížené množství tuku v nabídce, protože tyto potraviny obsahují vysoké hladiny mléčného cukru.
Bobule Jakékoli bobule bude vhodné nahradit obvyklé sladkosti.
Ořechy Může být nahrazeno mandlemi a kešu, popcorn, sladkosti nebo hranolky, bez zneužití.
Houby Toto je zdroj bílkovin.Houby splňují všechny požadavky popsané stravy.

Kolik můžete jíst na dietě bez uhlohydrátů?

Strava bez obsahu uhlohydrátů by měla mít přísně individuální aplikační období. Musíte navigovat podle pohody, zdravotního stavu, váhy.Stává se, že po týdnu dietní výživy dochází k významné ztrátě síly, v tomto případě se mnoho lidí přepíná na obvyklou výživnou stravu a nedosahuje požadovaných výsledků při hubnutí.

Jiní dosáhli po několika měsících stravy nejen požadovaných výsledků, ale také je překonali.Navíc jejich pohoda není vhodná v celé stravě.

Průměrná dieta s omezeným obsahem uhlohydrátů- od 4 do 8 týdnů.

Ukázkové menu pro den

Ukázkové menu týdne

Dny v týdnu Nabídka bez uhlohydrátů
Pondělí Snídaně: pečte a podávejte vejce se dvěma plátky slaniny a jedním rajčatem se zelení a neslazeným čajem.

Oběd: krémová polévka s růžičkovým klíčkem a parmazánem (200 g), salát s tuňákem a okurkou, voda s citronovou kůrou.

Odpolední svačina: pár meruněk s domácím jogurtem, čaj s mátou.

Večeře: křepelčí vejce a kuřecí prsíčkový salát s ledovým salátem, čaj s borůvkami.

Úterý Snídaně: vařené kuře s plátky okurky místo chleba, dušená omeleta s čedarem.

Oběd: krémová polévka z mořského koktejlu a řepy salát se sezamem, neslazený čaj.

Odpolední svačina: hrst rybízu s nízkým obsahem tuku kefíru.

Večeře: rybí závitky se sojovou omáčkou, bylinný čaj.

StředaSnídaně: slanina (2 minuty v mikrovlnné troubě, pokryta kuchyňským papírem).Omeleta se sýrem v mikrovlnné troubě (smíchejte 2 vejce, sýr, mléko - stát po dobu 1 minuty)

Oběd: telecí steaky na polštáři z fenyklu a hub, doplněné čekankou.

Snack: sardinky s okurkou.

Večeře: kuřecí prsa zabalená ve slanině se smetanovou sýrovou omáčkou, minerální voda.

ČtvrtekSnídaně: míchaná vejce se špenátem, neslazená káva.

Oběd: smetana - polévka z mrkve a zeleného hrášku, dušené telecí kari, čaj.

Odpolední svačina: zakysaná smetana s hrstkouborůvky nebo brusinky.

Večeře: salát s nastrouhanou mrkví a žampiony s plátkem tvrdého sýra, čaje.

Pátek Snídaně: fermentované pečené mléko s kostkami tvrdého sýra a hrst ořechů, teplý neslazený zelený čaj.

Oběd: zelná polévka s plátkem masa a špenátovým salátem, káva.

Svačina: sýr nebo pasta na plátku okurky namísto sušenek

Večeře: salát z růžičkových klíčků a sýru brie, čaj.Sobota 838 Snídaně: dvě vaječná omeleta s bylinkami, čaj s citronovou kůrou.

Oběd: lasagne s cuketou, sledě s řepou, čaj.

Odpolední svačina: domácí jogurt a hrst třešní, voda.

Večeře: dušený králík s fenyklem, okurky s křepelčími vejci v salátu.

NeděleSnídaně: játra paštika a avokádový plátek s hlávkovým salátem, káva.

Oběd: krémová polévka rutabaga, kuřecí prsa se sýrem čedar, čaj.

Svačina: plátky okurky s paštikou a mátovým čajem.

Večeře: pečená ryba se salátem ze špenátu a strouhaný sýr s hrstkou lněného čaje, čaj.

Pravidla pro vytvoření nabídky

Dietní menu bez uhlohydrátů by mělo být navrženo tak, aby nepoužíval produkty, které nejsou zahrnuty.do povolené tabulky je základní požadavek.

Doporučení odborníků na výživu, která mají být dodržována:

  1. Pečení, koláče, sušenky, pečivo - všechny mají vysokou hladinu uhlohydrátů a špatných tuků.Musíte se naučit vyhýbat se béžovým výrobkům.
  2. Sycené nápoje, ovocná šťáva, ochucenémléko a energetické nápoje - tekutý cukr v láhvi.
  3. Krémová polévka je dobrou náhradou známých polévek a vývarů.
  4. Spousta masných jídel v nabídce je dobrá, ale pouze pokud jsou vyrobena z přírodního a čerstvého masa.
  5. Den ryb je klíčem k úspěchu v boji proti váze.
  6. Plátek tmavé čokolády jednou týdně zlepší náladu.

Co a kolik pít při stravě bez obsahu uhlohydrátů

Součástí nabídky bez obsahu uhlohydrátů jsou také nápoje.Při jejich výběru je třeba podle tabulky produktů zjistit, jaký vliv mají na hladinu cukru a jaký je jejich obsah kalorií.

  • Voda .Je zodpovědná za metabolismus ve vodě, má nulové uhlohydráty a nulové kalorie.
  • Mléko .Obsahuje mírné množství uhlohydrátů, ale pokud pijete asi 100 ml mléka nebo více denně, musíte je vzít v úvahu.Obecně je mléko dobré, protožeje zdrojem energie pro lidi, kteří chtějí sledovat jejich hmotnost.Nízkotučné mléko je napůl výživnější než plnotučné mléko.
  • Ovocná šťáva .I přes poměrně vysokou hladinu uhlohydrátů nemusí být ovocná šťáva zcela vyloučena z nabídky.Může být opilý během intenzivního tréninku, protože fyzická aktivita pomůže vyrovnat hladinu cukru v krvi.Je však důležité, aby to byl přírodní a neslazený ovocný džus.
  • Sladké nealkoholické nápoje .Sladké nealkoholické nápoje nemají nutriční hodnotu, neobsahují nic jiného než obrovské množství cukru.Mohou být opilípouze v jednom jediném případě, kdy je nutné zvýšit hladinu glukózy v krvi, například před, během nebo po tréninku.
  • Dietní nealkoholické nápoje .Dietní nealkoholické nápoje obsahují umělá sladidla a další umělé produkty pro sladkost, chuť a barvu.Přestože nealkoholické nápoje jsou považovány za bezpečné k pití, výzkum není tak přímočarý.

Strava bez obsahu uhlohydrátů (výše uvedené menu a tabulka produktů) umožňuje konzumaci mírného množství čaje.Podle studií je čaj pro zdraví dobrý, díky jeho používání se zvyšuje citlivost na inzulín a krevní tlak je udržován na správné úrovni.

Ti, kteří rádi pijí čaj s mlékem, budou zklamáni, když zjistí, že všechny prospěšné vlastnosti jsou neutralizovány přidáním mléka do čaje.

Káva .Jako snídani si můžete vypít neslazenou kávu.Mléčná káva, jako je latte, je však vysoce kalorický nápoj, který by měl být vyloučen.

Alkoholické nápoje .Při pití alkoholu je třeba vzít v úvahu následující:

  • jak nápoj ovlivňuje hladinu cukru v krvi;
  • kalorický obsah nápoje;
  • , zda alkohol bude interagovat s drogou užívanou ze zdravotních důvodů.

Alkoholické nápoje mohou být zodpovědné za zvyšování a snižování glukózy v krvi, takže je užitečné pochopit, jak různé alkoholické nápoje mohou ovlivnit hladinu cukru.Alkohol je významnýzdroj kalorií.Například láhev běžného piva obsahuje 200 kalorií, což se rovná dvěma zákuskům.

Druhy stravy

Existuje mnoho diet s nízkým obsahem sacharidů, ale pouze 3 z nich jsou nejvýznamnější z důvodu účinnosti a rychlosti výsledku.

  • Trvalá strava .Cílem je udržet množství uhlohydrátů spotřebovaných každý den a při každém jídle.Musíte pravidelně počítat uhlohydráty.Taková strava však má na organismus mnoho nežádoucích účinků, například se vyvíjí chronická únava a rozptýlení.
  • Výkonná strava .Tato volba bude pro sportovce optimální: před tréninkem se doporučuje konzumovat malé množství uhlohydrátů, takže v tělocvičně je dostatek síly pro aktivní cvičení.Ale budete muset věnovat hodně času fyzické aktivitě, jinak není možné zhubnout.
  • Kruhová možnost. Nejoblíbenější možností je kruhová strava.Její podstatou je to, že po dobu 6 dnů se sacharidy nekonzumují (je povoleno zahrnout do stravy pouze malé množství obilovin a zeleniny) a aktivuje se zpracování vlastních zásob tuku.7. den můžete jíst oběd před jídlem uhlohydráty.Velikost podávání je kritická bez ohledu na to, jakou stravu si člověk vybere.

Strava bez obsahu uhlohydrátů podle kterékoli z těchto metod(s individuálním menu podle tabulky produktů) -ideálnípro ty, kteří se chtějí co nejdříve rozloučit s libry navíc .

Charakteristiky diety neobsahující uhlohydráty pro diabetes

Nutriční odborníci doporučují výživu pro pacienty s diabetem dietu bez uhlohydrátů.Pokud je sestaveno individuální menu podle tabulky povolených produktů, je taková strava vhodná pro normalizaci hmotnosti a hladiny cukru v krvi.

Doporučujeme přidat do stravy více zelené zeleniny, řepy a rajčat, aby hlad nebyl stálý.Použití fermentovaných mléčných výrobků, sýrů a ovesných vloček pomůže vyřešit trávicí potíže.

Stravu mohou používat lidé s různými typy problémů s cholesterolem v krvi - s vysokou nebo nízkou hladinou.Pokud dodržujete přísná pravidla, můžete normalizovat metabolismus a cholesterol bez užívání drog.

Vlastnosti stravy pro sportovce

Nízký obsah uhlohydrátů je vyvážen vysokým příjmem bílkovinných produktů, a protože protein má pozitivní vliv na růst a tvorbu svalů, lze stravu doporučit sportovcům zapojeným do mocisport, kulturistika.

Strava obvykle začíná konzumací denní dávky cukru, což je asi 58% normálních hodnot.Snížení obsahu uhlohydrátů ve stravě by mělo být postupné.

Hlavním problémem u sportovců bez uhlohydrátů je nutnost výběru potravin bohatých na proteiny, alesoučasně s nízkým obsahem tuku a malým množstvím uhlohydrátů.Do stravy se doporučuje přidávat malé dávky hnědé rýže, čočky, otrubové mouky.

Měli byste jíst dost zeleniny s pomalými uhlohydráty.Jsou to celer, chřest, jakékoli zelí, okurky, ředkvičky, rebarbora, špenát, rajčata.

Jak opustit stravu

Postupný odchod ze stravy neobsahující uhlohydráty je zárukou udržení dosaženého výsledku.Nemůžete okamžitě vyrazit na to, co bylo v první den zakázáno - musíte postupně zvyšovat množství uhlohydrátů a vypočítávat jejich množství v konzumované potravě.Pokud potřebujete zopakovat průběh hubnutí, můžete se po týdnu odchodu vrátit na dietní stůl.

Měl by být zvýšen počet druhů ovoce a zeleniny, jakož i režim pití v potravě.Sladkosti by měly být na stole jen zřídka.Je vhodné zvyknout si nahrazovat sladká jídla sušeným ovocem.

Pokud jde o fyzickou aktivitu, je třeba navštívit tělocvičnu a bazén.Kontrastní sprcha je užitečná pro léčení a fyzickou zdatnost.Doporučujeme také večerní procházky.

Výsledky: před a po fotografiích, recenze videa

Dieta neobsahující uhlohydráty.Před a po fotky
Dieta neobsahující sacharidy.Fotky před /po

Náklady na stravu

Tabulka bez uhlohydrátů obsahuje běžná jídla, která se snadno nakupují kdykoli v roce.Většina jídel v nabídce stravy jsou masné výrobky,které nejsou levné, takže týden výživy na stole bez uhlohydrátů stojí 2 500–5 000 rublů.

Kontraindikace

Dieta s nízkým obsahem sacharidů je kontraindikována u pacientů s následujícími zdravotními stavy: nedostatek pyruvátkarboxylázy;

  • porfyrie;
  • poruchy metabolismu tuků.

    Možné nežádoucí účinky:

    • migréna;
    • svalová slabost a únava;
    • nevolnost.

    Dietní menu tvořené doporučenými (schválenými odborníky na výživu) se obecně nedoporučuje pro dospělé s epilepsií.V některých případech jsou nízko sacharidová strava s menším omezením příjmu uhlohydrátů považována za výhodnější pro dospívající a dospělé.

    Dieta neobsahující uhlohydráty pomáhá zlepšovat pohodu při metabolických poruchách, diabetes mellitus, hypertenze a dalších onemocněních spojených se srdcem a krevními cévami.Vzorové menu a tabulka povolených produktů vám pomohou rychle zjistit stravu a rychle dosáhnout výsledků normalizace tělesné hmotnosti a zlepšení pohody.

    Autor materiálu:Zxcvbnm88

    Užitečná videa o stravě bez uhlohydrátů